Proizvodnjom konfekcije  porodica Marinković je počela da se bavi još davne 1951. godine, kada je Radoslav Marinković završio zanat za šivača narodnog odela. U početku “ Rada šnajder” kako su ga popularno svi zvali, je radio usluge šivenja narodnih odela.Kako je vreme odmicalo , on se sve više i više usavršavao. U 1960. godini dobija zvanje VK majstora  i zapošljava se  u konfekciji “Crvena Zvezda” u Kruševcu. Kroz nekoliko godina stiče renome  jednog od boljih majstora u Kruševačkom kraju.

Njegovi sinovi Tomislav i Branislav se takodje zapošljavaju u Crvenoj Zvezdi, Tomislav kao radnik u proizvodnji, a Branislav kao radnik u doradi. Kao najboljeg mladog radnika, konfekcija “Crvena Zvezda” šalje Tomislava, na  školovanje za modelara-konfekcionara u Maribor. Posle završene škole Tomislav se vraća u konfekciju “Zvezda” i radi na poslovima Modelara-konfekcionara sve do 1990 godine.

U medjuvremenu njegova supruga se zapošljava u  Dečijoj konfekciji “Jastra”  1980. godine, i radi na poslovima šivača u proizvodnji, sve do napuštanja posla 1990. god.

Raspadom bivše SFRJ, nastaju veliki problemi za tadašnje državne firme Srbije. Ova problematika nije zaobišla ni firme Dragice i Tomislava. Oni se odlučuju da napuste svoje firme i započnu svoj porodični posao, koji su jedino i znali. Sa kapitalom od dve radničke plate, i odlukom da naziv firme, nosi početna slova njihovih imena,  osnivaju Zanatsko Krojačku Radnju “TID”.

8. Mart 1990. godine se i zvanično uzima  kao godina osnivanje porodičnog posla. U početku su to bile samo dve mašine. Proizvodili su odela po meri za poznate mušterije. Kasnije, kako se posao razvijao, kupovali su jednu po jednu mašinu rasli i razvijali se.  Sve do 2007 godine “TID” je poslovao kao Zanatska Radnja, kada se prestruktuirao u “TID 1990” DOO, kako i danas posluje. Firma je sa 100% privatnim kapitalom.

Danas firma zapošljava 30 radnika, različitih struka i zanimanja, koja nisu vezana samo za tekstil.Nastupamo na tržištu bivše SFRJ, i tržištu EU. Oko 70% proizvoda od ukupne proizvodnje se izvozi.

Naši pogoni su opremljeni opremom poslednje generacije, visoko sofistciranim mašinama i kadrovima.   Naš poslovni moto je: “Svi su problemi rešivi.”